Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey Paylaşım İçin

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
 
AnasayfaTakvimSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 ARDAHANIN ETLİ MANTISI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
zeynep241
Isınan Üye
Isınan Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 81
Yorum Puanı : 10719
Rep Puanı : 1
Kayıt tarihi : 04/04/09

MesajKonu: ARDAHANIN ETLİ MANTISI   Paz Nis. 05, 2009 12:23 pm

b]1 Kilogram kıyma
2 baş soğan
2 yumurta
yeteri kadar un
tuz
su
karabiber
kimyon ve nane.

YAPILIŞI:
Unu 2 yumurta tuz ve suyla kulak memesi kıvamından daha sert bir hamur elde edilir. Üç dört pazıya bölünür.Yufkalar halinde açılarak karelere bölünür. Diğer tarafta kıyma baharat, soğan ve tuzla hazırlanır. Karelere fındık büyüklüğünde yerleştirilir. Üçgen şeklinde kapatılır. Bir tencerede su tuz ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan suya mantılar atılır.15-20 dakika bu şekilde pişirilir. Pişen mantıları süzdürerek servis tabağına alınır. Üzerine önce yoğurt sonra kızdırılmış tereyağı dökülerek servis yapılır.
_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ARDAHANIN ETLİ MANTISI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren :: .::Genel Kültür::. :: Kadınca :: Yemek/Tatlı/Salata Tarifleri-
Buraya geçin: