Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey Paylaşım İçin

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
 
AnasayfaTakvimSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Kıymalı Mantı Böreqi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
::SpOoK_q!RL::
Moderatör
avatar

Mesaj Sayısı : 659
Yorum Puanı : 11963
Rep Puanı : 5
Kayıt tarihi : 05/04/09
Nerden : izmir

MesajKonu: Kıymalı Mantı Böreqi   Paz Nis. 05, 2009 4:15 pm

Malzemeler

3 adet yufka
Kıymalı Harç İçin

400 gr. kadar kıyma
1 adet soğan
4 - 5 adet sivri biber
2 adet domates
2 - 3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, köri, pul biber
Börek Harcı İçin

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
Yapılışı

Öncelikle kıymayı az miktarda sıvıyağ ile güzelce kavurun. Kıyma kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin. Bu esnada tuzu ve baharatları da ekleyin. Daha sonra ince doğranmış sivri biberleri ekleyip kavrulduktan sonra da rendelenmiş veya küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Bir miktar kaynatıp soğumaya bırakın.
Yufkayı serin. Yumurta yoğurt ve sütle hazırladığınız harçtan üzerine sürün ve her yufkayı dörde bölün. Her parçanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyarak gül şeklinde sarın.
Sardığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve kalan harçtan üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kıymalı Mantı Böreqi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren :: .::Genel Kültür::. :: Kadınca :: Yemek/Tatlı/Salata Tarifleri-
Buraya geçin: