Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey Paylaşım İçin

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
 
AnasayfaTakvimSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Paçanga Böreği Tarfi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
::SpOoK_q!RL::
Moderatör
avatar

Mesaj Sayısı : 659
Yorum Puanı : 12413
Rep Puanı : 5
Kayıt tarihi : 05/04/09
Nerden : izmir

MesajKonu: Paçanga Böreği Tarfi   Paz Nis. 05, 2009 4:17 pm

Malzemeler:


5 yufka
3 yumurta (birinin sarısı ayrılıp böreğin üstüne sürülür)
1 çay bardağı yoğurt
1/2 paket erimiş tereyağ (125 gr)

İçine:

-50-200gr. kadar pastırma (her böreğin içine yarım dilim kadar konulur)
3-4 tane küp kesilmiş domates(her böregin içine 2 küp yeterli geliyor)
yaklasik 1,5 su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanması:

Yag, yoğurt ve yumurtayı çırparak harcı hazırlayın. Bir yufkayı masaya serin. 3 parmak kalınlığında şeritler kesin. Uzun olan şeritleri ortadan ikiye ayırın. Şeritlerin üstüne biraz harç döküp yayın. Ucuna biraz kasar rendesi, yarım dilim pastırma ve domates yerleştirin. Muska böreği gibi sarın.
Tercihen yağlı kağıt serili tepsiye sarın. (Kaşarlar eriyip börekten çıkarsa temizlemek daha kolay olacaktır.)
Üstüne yumurta sarısı sürüp 200C fırında yaklaşık yarım saat, böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Paçanga Böreği Tarfi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren :: .::Genel Kültür::. :: Kadınca :: Yemek/Tatlı/Salata Tarifleri-
Buraya geçin: