Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey Paylaşım İçin
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey Paylaşım İçin
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 MAKİNESİZ EV EKMEĞİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
::SpOoK_q!RL::
Moderatör
::SpOoK_q!RL::


Mesaj Sayısı : 659
Yorum Puanı : 18482
Rep Puanı : 5
Kayıt tarihi : 05/04/09
Nerden : izmir

MAKİNESİZ EV EKMEĞİ Empty
MesajKonu: MAKİNESİZ EV EKMEĞİ   MAKİNESİZ EV EKMEĞİ Icon_minitimePaz Nis. 05, 2009 4:17 pm

Ekmek yapma makinesi olmayanlar için de ekmek yapma imkanı var Smile)Oldukça da güzel oldu.Ben kolay bayatlamaması için un olarak yarı yarıya patates unu kullandım.Daha küçük parçalarda yaparak sandöviç için de kullanabilirsiniz.

MALZEMELER:
1 paket instant maya

1 tatlı kaşıgı tozşeker

1.5 subardağı ılık süt(yumuşak ve lezzetli olması için süt kullandım.İsterseniz su da kullanabilirsiniz.)

4 subardağı un(2 subardağı normal un 2 subardağı atates unu kullandım)

2 tatlıkaşı silme tuz

yarım çay bardağı sıvıyağ



YAPILIŞI:
Derin bir kaba un,tuz,şeker,maya ,yağ ve sütü koy bir hamur yap.Hamurun ele yapışmaması lazım.Elinize yapışmayanakadar un ilave edip yoğrun.Hamurun üzerini kapatarak sıcak bir yerde(kalorifer peteği üzerine koydum ben) 30-40 dk mayalandırın.Kabaran hamuru toparlayın ve unlanmış tezgahta toparlanan kadar tekrar yoğurun.Hamru istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın.Normal büyüklükte bir ekmek istiyorsanız 2 ye bölün ve 2 parçaya da top şekli verin.Üzerlerini kapatarak 15 dk daha bekletin.

Hamurun her iki parçasına da iser yuvarlak isterseniz oval ekmek şekli verin ve unlanmış tepsiye koyun ve üzerini biraz unlayın ve tepside yarım saat daha bekletin.Bıçakla hamrunuzun üzerine çizikler atın.Önceden ısıtılmış 230 derce fırında pişirin.Fırının en altına ısıya dayalı bir kap içinde 1 subaradğı su koyun ki ekmekler kurumadan pişebilsin.Yaklaşık 35-40dkda pişiyor..Fırından çıktıgında taş gibi sert olan ekmelerinizi soğuyunca poşetleyin yumuşacık oldugunu göreceksiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
MAKİNESİZ EV EKMEĞİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren :: .::Genel Kültür::. :: Kadınca :: Yemek/Tatlı/Salata Tarifleri-
Buraya geçin: