Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey Paylaşım İçin

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
 
AnasayfaTakvimSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
::SpOoK_q!RL::
Moderatör
avatar

Mesaj Sayısı : 659
Yorum Puanı : 12482
Rep Puanı : 5
Kayıt tarihi : 05/04/09
Nerden : izmir

MesajKonu: CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI   Paz Nis. 05, 2009 4:20 pm

CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI



Malzemeler:

1 su bardagi kepekli un

1 su bardagi kabartmaz tozlu un (self rising flour) (veya 1 su bardagi un + 1 tatli kasigi kabartma tozu)

1 cay kasigi tuz

3 yemek kasigi tereyagi veya margarin

1 tatli kasigi kuru mercankosk veya kekik (dried marjoram)

1/2 ila 2/3 su bardagi arasi rendelenmis cedar peyniri veya beyaz peynir, sert kasar peyniri

1/2 su bardagi sut (veya yumusak hamur yapmaya yetecek kadar)

Arzuya gore 1/3 su bardagi kiyilmis ceviz veya pekan cevizi (bakiniz: pekan pay)


Yapilisi:

2 cesit unu ve tuzu (eger kullaniliyorsa kabartma tozunu) birlikte bir kaba eleyin.
Buzdolabindan cikarilmis katiyagi bicakla kucuk parcalara kiyip una parmak uclariniz ile yedirin.
Mercankosk veya kekik ve peyniri ilave edip yumusak bir hamur elde etmeye yetecek kadar sut ilave edip hamur yapip biraz yogurun.
Firini 425F (210C) dereceye isitin.
Hafif unlanmis tezgahta veya tahtanizda merdane ile yaklasik 2 cm. kalinliginda acin.
Tirtikli hamur kesme aleti ile veya bicakla kareler kesip yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin.
Kullaniyorsaniz hamurlarin ustune firca ile sut surup kiyilmis ceviz serpistirin.
12-15 dakika arasi pisirin. Sicak veya ilik servis yapin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kategorilerin Altındaki Beyaz Rengi Nasıl Kaldırırım ?
» sitemde beyaz sayfa sorunu
» Konu açarken veya Mesaj yazarken... (Yardım)
» chatbox önerisi : engellediğimizde veya attığımızda süresinide versek
» Sol ve Sağ Yukarıda Çek-Bırak Rozet (Sabit veya Hareketli)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren :: .::Genel Kültür::. :: Kadınca :: Yemek/Tatlı/Salata Tarifleri-
Buraya geçin: