Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey Paylaşım İçin
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey Paylaşım İçin
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
::SpOoK_q!RL::
Moderatör
::SpOoK_q!RL::


Mesaj Sayısı : 659
Yorum Puanı : 18485
Rep Puanı : 5
Kayıt tarihi : 05/04/09
Nerden : izmir

CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI Empty
MesajKonu: CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI   CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI Icon_minitimePaz Nis. 05, 2009 4:20 pm

CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI



Malzemeler:

1 su bardagi kepekli un

1 su bardagi kabartmaz tozlu un (self rising flour) (veya 1 su bardagi un + 1 tatli kasigi kabartma tozu)

1 cay kasigi tuz

3 yemek kasigi tereyagi veya margarin

1 tatli kasigi kuru mercankosk veya kekik (dried marjoram)

1/2 ila 2/3 su bardagi arasi rendelenmis cedar peyniri veya beyaz peynir, sert kasar peyniri

1/2 su bardagi sut (veya yumusak hamur yapmaya yetecek kadar)

Arzuya gore 1/3 su bardagi kiyilmis ceviz veya pekan cevizi (bakiniz: pekan pay)


Yapilisi:

2 cesit unu ve tuzu (eger kullaniliyorsa kabartma tozunu) birlikte bir kaba eleyin.
Buzdolabindan cikarilmis katiyagi bicakla kucuk parcalara kiyip una parmak uclariniz ile yedirin.
Mercankosk veya kekik ve peyniri ilave edip yumusak bir hamur elde etmeye yetecek kadar sut ilave edip hamur yapip biraz yogurun.
Firini 425F (210C) dereceye isitin.
Hafif unlanmis tezgahta veya tahtanizda merdane ile yaklasik 2 cm. kalinliginda acin.
Tirtikli hamur kesme aleti ile veya bicakla kareler kesip yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin.
Kullaniyorsaniz hamurlarin ustune firca ile sut surup kiyilmis ceviz serpistirin.
12-15 dakika arasi pisirin. Sicak veya ilik servis yapin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Mısır usulü dereotlu ve naneli beyaz peynir salatası:
» Beyaz Krema Tarifi
» Çerkez peynirli Salata
» Peynirli Kırmızıbiber Salatası
» Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren :: .::Genel Kültür::. :: Kadınca :: Yemek/Tatlı/Salata Tarifleri-
Buraya geçin: