Malzemeler:
<LI class=MsoNormal>Patates (haşlanmış ve çatalla ezilmiş) ben 5-6 tane kullandım
<LI class=MsoNormal>Havuç (rendelendikten sonra tavada 5 dakika kadar pişirilmiş olacak) 3-4 adet kullandım
<LI class=MsoNormal>Taze soğan,maydanoz (ince kıyılmış)
<LI class=MsoNormal>1 çay bardağı kadar konserve mısır
<LI class=MsoNormal>kırmızı lahana (ince kıyılmış)
<LI class=MsoNormal>zeytin yağı,limon suyu
tuz,karabiber istediğiniz baharatlar
Yapılışı:
<LI class=MsoNormal>Öncelikle haşlanmış patateslerimizi çatalla ezip zeytinyağını ve limon suyunu ve baharatlarını ilave edip karıştırıyoruz.
<LI class=MsoNormal>Bu karışımı 3 parçaya ayırıp ayrı ayrı kaplara koyuyoruz.
<LI class=MsoNormal>İlk karışıma rendelenmiş havuçlarımızı koyup karıştırıyoruz.
<LI class=MsoNormal>Kullanacağımız kek kalıbını veya herhangi bir borcam v.b kalıbımızın içini streç film ile kaplıyoruz
<LI class=MsoNormal>Kalıbımızın içine ilk önce havuçlu karışımımızı koyup bastırarak yerleştiriyoruz.
<LI class=MsoNormal>2.karışımımıza ince doğranmış soğan ve maydanozlarımızı koyup karıştırdıktan sonra havuçlu karışımımızın üzerine koyup bastırarak yerleştiriyoruz.
<LI class=MsoNormal>3.karışımımıza da konserve mısırlarımızı ince doğranmış kırmızı lahanamızı karıştırıp kalıbımıza yayıyoruz.
<LI class=MsoNormal>Dolapta 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra bir servis tabağına kalıbımızı ters çevirip yerleştiriyoruz.
Arzuya göre üzerine mayonezli yoğurt karışımı veya farklı soslar dökerek servis edebilirsiniz.