Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey Paylaşım İçin

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
 
AnasayfaTakvimSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Etimek tatlisinin Tarifi Yapımı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
MeLody*
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
avatar

Mesaj Sayısı : 156
Yorum Puanı : 10925
Rep Puanı : 2
Kayıt tarihi : 05/04/09
Nerden : mersin

MesajKonu: Etimek tatlisinin Tarifi Yapımı   Perş. Nis. 16, 2009 9:03 am

Etimek tatlisinin Tarifi Yapımı

MALZEMELER
3 Adet armut (yada istediğiniz mevsim meyvası)
1 Paket etimek

Şurup için
1,5 su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
2 Su bardağı su

Krema için
1,5 su bardağı tozşeker
1 Yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı nişasta
2,5 Su bardağı süt


HAZIRLANIŞI
Derin bir tencerede şurup malzemelerini karıştırıp kaynatın ve soğumaya bırakın,
Armutları soyup dilimleyin ve şuruba batırıp 5-6 dakika bekletin,
Çıkartıp kevgire alın,
Etimekleri şuruba batırıp geniş bir tabağa alın,
Başka bir kapta şeker ve yumurta sarısını iyice çırpın,
Süt, un ve nişastayı ilave edip koyu bir kıvama gelene kadar kaynatın,
Servis tabağına aldığınız etimeklerin üzerine armut dilimleri ve bir kat krema şeklinde kat kat yerleştirin.
Bu şekilde iki kat yapın,
Üzerini etimek ile kapatın,
Daha sonra krema ile kaplayıp armut dilimleri ile süsleyin.
Soğuyana kadar buzdolabında bekletin ve soğuk olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Etimek tatlisinin Tarifi Yapımı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TARİF ÖĞRETİLİR!
» Tepside İçli Köfte
» Dilber Dudağı
» Afyon Lokumu
» MUZLU BROWNİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren :: .::Genel Kültür::. :: Kadınca :: Yemek/Tatlı/Salata Tarifleri-
Buraya geçin: