Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey Paylaşım İçin
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey Paylaşım İçin
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 ISPANAKLI BÖREK

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
::SpOoK_q!RL::
Moderatör
::SpOoK_q!RL::


Mesaj Sayısı : 659
Yorum Puanı : 18494
Rep Puanı : 5
Kayıt tarihi : 05/04/09
Nerden : izmir

ISPANAKLI BÖREK Empty
MesajKonu: ISPANAKLI BÖREK   ISPANAKLI BÖREK Icon_minitimePaz Nis. 05, 2009 4:16 pm

Daha önce hiç hamur açmamış olan biri olarak bu börekte üstün başarı göstermiş sayıyorum kendimi.Acemişef.blogspotun hamarat sahibi sevgili Esaram'a teşekkürlerimi sunuyorum.Zira tarif onun tarifidir.Her tarifine güvenirim Esra'nın:))

Esranın blogunda ayrıntılı anlatımı var ziyaret etmek isterseniz.

MALZEMELER:

7 subardağı un

yarım subardağı mısırözü(ayçiçek de olabilir) kullandım

Aldıgı kadar su

Hamurumuz ele yapışmayacak büyüklükte olacak.Çok da sert olmasın.Kulak memesi yumuşaklıgından hafifi yumuşaktı benim hanurum

İçi için dolu dolu olsun istedim yarım kg ıspanağı 1 soğan ve salça ile kavurup baharatla tatlandırdım.Avucumla ıspanakları sıkıp bir tabağa aldım sulu olmasınlar diye.

Yarım subradağı sıvıyağ (bu da hamurun içine sürmek için)

YAPILIŞI:

Hamuru yaoğurup yumurta büyüklüğünde bezeler alıp unlayın ve nemli bezle örtün.Her beziyi unlayarak oklavayla açın yaklaşık üyük bir tabak şeklinde.Sonra ellerinizi harun altına koyup dalgalandırarak çevire çevire inceltin .Zemin görünecek şekilde incelecek.Yırtılmalar olabilir endişelenmeyin zaten hamuru kıvaıracağınız için içte kalacaktır.

Hamurun kenarına oklavayla bastırın biraz incelse de ortasına göre kalnı kalıyor.Bu şekilde yaklaşıl 8-9 tane böreğiniz oluyor.

hamurunuzu hafig yağlı zemine alıp içine 1 yemek kaşıgı kadar sıvıyağ gezdidin ve kenar kısmına harcı koyup rulo şeklinde sarın ve ruloları içe doğru bükün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızartın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ISPANAKLI BÖREK
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» MakarNaLı Börek

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren :: .::Genel Kültür::. :: Kadınca :: Yemek/Tatlı/Salata Tarifleri-
Buraya geçin: