Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey Paylaşım İçin
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey Paylaşım İçin
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Alman Pastası

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
polat_alemdar
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
polat_alemdar


Mesaj Sayısı : 137
Yorum Puanı : 16884
Rep Puanı : 6
Kayıt tarihi : 03/04/09
Nerden : ist

Alman Pastası Empty
MesajKonu: Alman Pastası   Alman Pastası Icon_minitimeCuma Nis. 03, 2009 7:51 pm

Malzemeler:

Hamuru için:
3 su bardağı kadar un
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı tozşeker
100gr. tereyağı veya margarin, oda ısısında
1/4 paket yaşmaya veya 1 silme yemek kaşığı tozmaya
bir çimdir tuz
Kreması için:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağından fazla tozşeker
3 su bardağı süt
bir paket vanilya
Üzerine pudra şekeri

Yapılışı:

Mayayı ılık sütte erittikten sonra tozşekeri ilave edip kabarması için 4-5 dakika bekletin.
Unu azar azar, yağ ve tuz ile birlikte ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun ve kabarması için 1 saat kadar bekletin.
Tekrar havasını indirip 10 dakika daha beklettikten sonra limon büyüklüğünde bezelere ayırın ve yassı top şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin.
Tepside kabarıp yaklaşık iki katına çıkana kadar beklettikten sonra 190C dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Hamurunuz kızarırken çok sertleşmişse temiz bir mutfak havlusunu suyla nemlendirip hamurların üzerine kapatıp tekrar yumuşamasını sağlayın.
Süt, tereyağı ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp sütü yavaşça ilave ederek pişirin. Vanilyayı ve tereyağını koyup karıştırın ve soğumaya bırakın.
Pastanın kekini bıçakla bitim yerini birleşik bırakarak ortadan kesin ve bol krema doldurup servis tabağına dizin.
Üzerine pudra şekeri eleyip ılık olara kservis yapın.
Not:Alman Pastası mayalı hamur olduğundan aynı gün yapılıp servis edildiğinde daha lezzetli olacaktır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
*-*-tubiş-*-*
Üye
avatar


Mesaj Sayısı : 23
Yorum Puanı : 16386
Rep Puanı : 2
Kayıt tarihi : 12/06/09

Alman Pastası Empty
MesajKonu: Geri: Alman Pastası   Alman Pastası Icon_minitimeCuma Haz. 12, 2009 2:58 pm

tşk
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Alman Pastası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren :: .::Genel Kültür::. :: Kadınca :: Yemek/Tatlı/Salata Tarifleri-
Buraya geçin: