Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey Paylaşım İçin
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Forumumuzdan Daha iyi yararLanabiLmek İçin üye oLmaLısınız =)
Herşey Paylaşım İçin
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren

Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 çilekli parfeli pasta

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
::SpOoK_q!RL::
Moderatör
::SpOoK_q!RL::


Mesaj Sayısı : 659
Yorum Puanı : 18503
Rep Puanı : 5
Kayıt tarihi : 05/04/09
Nerden : izmir

çilekli parfeli pasta Empty
MesajKonu: çilekli parfeli pasta   çilekli parfeli pasta Icon_minitimeÇarş. Nis. 08, 2009 5:18 pm

Çilekli Parfeli Pasta



Malzemeler:

pandispanya için:
4 yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
1 su bardağından biraz fazla un
yarım paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı su
kelepçeli yuvarlak kek kalıbı
kreması için:
1 paket kremşanti (1 su bardağı soğuk süt ile çırpılmış
1 paket çilekli veya limonlu bitkisel jöle
15-16 adet orta boy aynı büyüklükte çilek

Yapılışı:

Pandispanya için yumurtaları tozşeker ile iyive kabarana kadar yüksek devirde çırpın.
Unu kabartma tozu ile birlikte eleyip düşük hızda karıştırarak ekleyin.
4 yemek kaşığı suyu azar azar ilave edip yine düşük hızda mikserle çırparak karıştırın. Yağlanmış unlanmış kelepçeli kalıba döküp ısıtılmış 150C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.
Fırından alıp ılındıktan sonra kelepçesini çkarıp tekrar kullanmak üzere yıkayın.
Bu arada kremşantiyi çırpıp dolapta bekletin. Jöleyi tarife göre hazırlayıp sertleşmeye yakın hale gelene kadar ılıtın.
Pandispanyayı tercihen tırtıllı bıçakla ortadan ikiye kesip bir parçasını alın ve kalıbın kelepçeli kısmını tekrar takın.
Yıkanmış ve sapları ayıklanmış çilekleri ortada ikiye bölüp kalıbın duvarları boyunca kesik yeri dışa gelecek şekilde yanyana dizin.
Kremşantiden 3 yemek kaşığı ayırın. Jölenin 3te ikisini kremşantiye karıştırın ve kalıba çilekleri kapatacak şekilde yayın.
Üzerine kalan jöleyi kaşıkla gezdirerek yayın. Birden dökerseniz kremşanti sert olmadığından dibe doğru akacaktır.
Kalan pandispanyayı kremanın üzerine kapayıp ayırdığınız kremşantiyi bir sıkma torbasına koyup pastayı istediğiniz şekilde süsleyin.
Buzdolabından 4-5 saat veya bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
cansu
Isınan Üye
Isınan Üye
cansu


Mesaj Sayısı : 116
Yorum Puanı : 16815
Rep Puanı : 4
Kayıt tarihi : 03/04/09
Nerden : izmir

çilekli parfeli pasta Empty
MesajKonu: Geri: çilekli parfeli pasta   çilekli parfeli pasta Icon_minitimePerş. Nis. 16, 2009 8:59 am

tşkk
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
çilekli parfeli pasta
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» CiLekLi Bawaruaz
» rulo pasta
» SÜNGER BOB PASTA
» Etimekli Pasta Tarifi Yapımı
» Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Biliyorsan Paylaş,Bilmiyorsan Ögren :: .::Genel Kültür::. :: Kadınca :: Yemek/Tatlı/Salata Tarifleri-
Buraya geçin: